Kanoslalom is een Olympische sport. Je vaart in je boot een parcours, meestal op wildwater, waarbij je tussen poortjes door moet. Er zijn op-poortjes die je stroomop moet varen en af-poortjes. Je tijd wordt opgenomen. Als je onderweg een poortje aanraakt komen er twee seconden bij je tijd. Wanneer je een poortje mist, of verkeerd vaart, krijg je vijftig strafseconden. Je kan een poortje missen omdat bijvoorbeeld de stroming te sterk is, je niet de goede vaarlijn hebt of omdat je net iets te veel risico hebt genomen. 

Kanoslalom is in Nederland een erg kleine sport. Er zijn niet zoveel verenigingen en dus zijn er ook niet zoveel vaarders. Als je ambitie hebt om beter te worden, moet je je dus vooral meten met de vaarders uit het buitenland.

In Nederland is het zo'n kleine sport omdat we hier bijna geen wild stromend water hebben. In Zoetermeer is een mooie kunstmatige baan aangelegd, maar daar trainen is erg duur. Bovendien is de baan in 2015 gesloten. Daarom ben ik in 2016 naar Nottingham verhuisd. Daar trainde ik studeerde ik tot ik in 2019 naar het Zuid-Franse Pau verhuisde.