Helmondse kanoster ambassadeur nieuwe kano

 

HELMOND – Maartje Otten (21) is ambassadeur van een revolutionair nieuw model kano. De Helmondse wildwater slalomvaarster is dat op verzoek van Alumero, het bedrijf dat de profielen voor deze opvouwbare kano maakt.

Jeroen van Bussel is managing director van Alumero Finex Extrusions BV uit Helmond. Enkele jaren geleden stuitte hij tijdens een beurs op een Belgische start-up die bezig was een nieuw soort kano te ontwikkelen. Van Bussel besloot in het project te stappen en werkte met name aan de specialistische micro aluminium profielen. Inmiddels wordt ONAK wereldwijd de grootste kano-innovatie van de laatste jaren genoemd.

De kano kan, inclusief peddels, in een trolley bijvoorbeeld zelfs achter een fiets worden meegenomen. Het opzetten van de origami-achtige constructie duurt ongeveer een kwartier.

Alumero is een van de ambassadeurs van de boot in Nederland. Toen Jeroen van Bussel in contact kwam met de Helmondse slalomvaarster was de link snel gelegd. Jeroen besloot Maartje te sponsoren en vroeg haar om mede-ambassadeur te worden. “Kanoërs die de boot willen uitproberen kunnen bij Maartje terecht. Voor ONAK is zij natuurlijk een mooi uithangbord met haar internationale carrière en haar olympische droom. Daar willen we als ALUMERO ook graag onze naam aan koppelen.”

 

alumero

Na afloop van een sponsorclinic voor de medewerkers van het bedrijf Alumero, overhandigt Jeroen van Bussel van de ONAK aan Maartje Otten. Rechts op de foto staat medewerker Alumero productiemedewerker Ismael Samo.