11948230 469720636532216 962524414 n2Het is december. Nog een paar dagen en dan zit mijn eerste semester op de uni van Nottingham erop. Ik ga dan lekker een maandje naar Nederland. Of ja, drie weken eigenlijk, omdat we ook nog een week naar Praag gaan om te trainen.

De eerste vier maanden hier zijn me goed bevallen. Ik ga eigenlijk nooit met tegenzin naar colleges. Mijn Engels is goed, maar ik merk wel dat het soms lastig is om ook goed academisch Engels te schrijven. Ook dat wordt steeds beter, dus over de studie –Geschiedenis- heb ik wel een goed gevoel.

Vanaf begin oktober train ik vijf keer per week met Dan Goddard. Dat was in het begin best spannend. Ik had al eerder twee weken met Dan getraind, maar nu gaan we écht samen een meerjarig traject in. Dan moet je elkaar helemaal vertrouwen en dan moet je ook geloof hebben in elkaar.
Nu we bijna drie maanden verder zijn kan ik zeggen dat ik ook met Dan een goede keuze heb gemaakt. Dan is zelf iemand met een ge-wel-dig watergevoel. Door zijn trainingen, waarbij hij vaak ook zelf in de boot zit om dingen goed uit te kunnen leggen, raak ik steeds meer vertrouwd op de prachtige wildwaterbaan hier in Nottingham.

Ik voel me enorm bevoorrecht. Zeven of acht trainingen per week op wild water! Dat heb ik nog nooit gehad. Vanaf januari gaan we toewerken naar de kwalificatiewedstrijd in Leipzig. Een ‘traumawedstrijd’ voor mij. Tot nu toe…