13956847 1139530112774895 365380472 n

De afgelopen vier weken ben ik door Oost-Europa gereisd voor wedstrijden en wildwater. Het waren vier zware, vermoeiende, maar vooral supermooie weken.

Thuis – Krakow: 1165 km
Ik kreeg de kans om voorvaart te doen tijdens de WK U23 in Krakow. Dit hield in dat ik niet officieel meedeed, maar toch heel veel runs mocht varen, en mijn tijd kon vergelijken met de topvaarders in het veld.

Daarna was het tijd voor de eerste ECA cup van het jaar. Op zaterdag werd ik 1e. Op zondag moest ik, door een twijfelachtige 50 strafseconden, mijn winst helaas uit handen geven.

Krakow – Bratislava: 454 km
Na een week trainen op de moeilijke en mooie baan in Bratislava, voer ik in het weekend weer twee ECA cup wedstrijden. Op zaterdagochtend plaatste ik me met een erg ‘safe’ run voor de finale waarin ik een van mijn beste runs van de zomer voer. Ik was volledig gericht op snelheid, waardoor ik wel veel tikkers maakte. Mijn vaartijd aan de andere kant, zat heel dicht bij de internationale topvaarsters!

Bratislava – Ceske Budejovice: 272 km
Van de grote, sterke golven van Bratislava naar de kleine zuigende walsjes van Ceske was weer even omschakelen. De laatste ECA cups werden hier gevaren. Zowel op zaterdag als op zondag voer ik een goede en een minder goede run. Waarbij ik op zaterdagochtend de 3e beste tijd voer van het hele vrouwelijke deelnemersveld.

Ceske Budejovice – Thuis: 869 km
Ondertussen ben ik weer thuis. Al met al ben ik tevreden over mijn trainingen en mijn prestaties van de afgelopen weken. Natuurlijk valt er nog veel te verbeteren, zo ben ik bijvoorbeeld nog niet heel erg stabiel in mijn prestaties. Wel merk ik dat ik meer controle heb over het wilde water, dat ik rustig en gefocust aan de start lig, en vooral dat mijn snelheid flink is verbeterd. Dat laatste geeft me veel hoop en laat zien dat al mijn wintertrainingen effect hebben gehad!

Thuis – Nottingham: 705 km
De komende weken ben ik thuis, waar ik de sprinttraining weer hervat. Vanavond zit ik voor de tv voor de finales van het kanoslalom in Rio. Het kijken naar de wedstrijd, het zien van de sfeer en de spannende strijd om de Olympische medailles geeft me veel inspiratie om mijn eigen Olympische droom na te jagen. Morgen begin ik met het vakantiewerk dat ik de komende weken ga doen. En dan ga ik langzaam beginnen met het inpakken voor de grote verhuizing.

Nottingham here I come! Ik heb er zin in!