nottingham 300Afgelopen week was ik voor de eerste keer in Engeland. In Nottingham trainde ik twee weken met de Engelse trainer Dan Goddard. Het is altijd even afwachten als je met een nieuwe trainer gaat werken. Met Dan klikte het eigenlijk meteen. Het is een heel ervaren vaarder die een geweldige bootbeheersing en een net zo goed watergevoel heeft. Aangezien dat net twee dingen zijn die bij mij wat minder zijn, zat ik op de goede plek.

De trainingen met Dan, op de uitdagende baan in Nottingham,

waren zeer intensief, maar zeker nuttig. We hebben veel getraind op de oppoortjes. Omdat Dan veel met video werkt, heb ik een duidelijk beeld gekregen van waar het beter kan én moet.

In Nottingham was ik ook om te kijken naar de universiteit. Ik heb er een goed gesprek gehad met een studiebegeleider en heb rondgekeken op de campus. Mijn plan om daar geschiedenis te gaan studeren heeft weer iets meer vorm gekregen. De volgende stap is het aanvragen van een scholarship, omdat het studeren daar erg duur is. Ik hoop dat het gaat lukken want Nottingham biedt eigenlijk alles wat ik nodig heb om mijn studie en sport te combineren.

Natuurlijk ben ik in de stad van Robin Hood op bezoek geweest in Sherwood Forest. Het waren twee mooie weken. Ze smaken naar meer. Nu in Helmond weer hard werken aan de krachttraining en de speedtrainingen van Ron Lugbill. Laat de winter maar komen!