copamundo 300Afgelopen week was ik voor mijn tweede WorldCup in La Seu d'Urgell in de Spaanse Pyreneeën. Het is een leuk, klein stadje met weinig toeristen.

Maar wel veel kanoërs uit de hele wereld! De baan in la Seu is in 1992 aangelegd voor de Olympische Spelen van Barcelona. Het zal wel de nodige miljoentjes hebben gekost, maar dit stadje heeft dat slim gedaan.

De baan ligt midden. in het historische centrum in een mooi, groen park. Met een restaurant, een speeltuin en natuurlijk veel watersportmogelijkheden als raften en kanoën op wild- en vlakwater.

De bewoners van la Seu zijn blij met het park. Ze wandelen er, picknicken, spelen; overdag is het een echte ontmoetingsplaats. Elk jaar is hier een World Cup slalom. In 2019 worden er de wereldkampioenschappen gehouden en elk jaar gaan honderden kanoërs hierheen voor een trainingskamp. De kanoërs (en officials, scheidsrechters, begeleiders en supporters) slapen, eten en drinken hier. Eurosport zendt mooie beelden uit. Elk jaar weer. Ik denk dat de mensen hier wel snappen dat de stad in 1992 veel geld heeft uitgegeven voor deze baan. En volgens mij vinden ze dat geen probleem! Kijk bij het tabje: Film naar mijn tweede run van de World Cup. Ik zie nog veel verbeterpunten, maar ben best tevreden over mijn run en denk dat ik op de goede weg zit!