Mijn eerste World Cup zit erop. In Krakow mocht ik voor het eerst starten tussen de complete wereldtop. Het was een geweldige ervaring.

In het veld van 62 vaarsters eindigde ik op plaats 46. Met mijn twee runs en mijn klassering was ik tevreden. Ik heb vrij voorzichtig gevaren omdat ik mijn eerste World Cup in ieder geval wilde beëindigen zonder fifties. Dat lukte. In mijn tweede run had ik de goede lijn wel te pakken. Met maar één tikker kwam ik over de finish en daarmee was mijn doel bereikt.

 

Nu, thuis, ben ik de race aan het analyseren. Erg nuttig. Nu valt me bijvoorbeeld op dat ik zowel aan het begin als aan het einde van het parcours veel onnodige tijd laat liggen. Ook zijn er duidelijk poortjes aan te wijzen waar winst behaald had kunnen worden. Al met al zie ik het als een goede start van mijn wedstrijden op dit niveau. Ik heb al zin in de volgende, in augustus in Spanje!

De hele week in Polen was fun! Ik zat, als enige Nederlandse deelneemster, in het hotel bij de Ierse ploeg. Ze zijn een beetje gestoord, maar wel heel gezellig. Mooi vond ik ook om te zien dat ik als enige Nederlandse heel veel steun vanuit andere landen kreeg. Coaches die het parcours met me liepen, trainers die aanwijzingen gaven, andere atleten die mijn videoanalyse deden. Het was een motiverende, leuke en leerzame week!