Slecht? Nee, waardeloos. Als ik al mijn wedstrijden vanaf nu vaar zoals de kwalificatiewedstrijd in Leipzig, dan kan ik beter stoppen. Ik had een perfecte voorbereiding, een goede trainingsweek, een rustige slaapplaats en het parcours op de eerste wedstrijddag was goed te doen. En toch bakte ik er helemaal niks van. Ik was zenuwachtig, maar dat mag geen excuus zijn. Het was gewoon op alle fronten slecht.

Ondanks mijn slechte varen krijg ik van de slalomcommissie toch de mogelijkheid om het EK U23 en misschien één of twee WorldCups te varen.

Ze vonden dat ik zo dicht bij de kwalificatie-eis zat (ik zat er 0.66% boven) dat ze een uitzondering wilden maken. Of dat een goed besluit is, weet ik eigenlijk niet, maar ik ben er natuurlijk wel heel blij mee.

Mijn opdracht is duidelijk: ik zal het komende half jaar moeten bewijzen dat ik beter kan dan ik tot nu toe heb laten zien. Dat ben ik verplicht. Aan mijn sponsors en aan mijn ouders. Op 23 april vertrek ik gelukkig alweer naar La Seu D’Urgell in Spanje. Daar, op de Olympische baan van Barcelona (1992), train ik een dikke week en ik vaar er twee wedstrijden. Hopelijk een stuk beter dan in Leipzig…