Nog een dikke maand, dan moet het gaan gebeuren. Dan staat in Leipzig de kwalificatie voor EK en World Cups op het programma. Mijn hoofddoel voor dit seizoen.

Ik schrijf dit in Dubai waar ik nu ben. En waar ik me enorm bevoorrecht voel. Een heerlijk zonnetje, een prachtige wildwaterbaan, twee trainingen per dag en een leuke groep mensen waar ik ook nog eens veel van kan leren. Aan het begin van het seizoen had ik deze stage eigenlijk al uit mijn hoofd gezet, maar door de bijdrages van Kuijpers en Ardee heb ik de trip tóch kunnen maken.


Bevoorrecht voel ik me ook na het mailtje van mijn leraar wiskunde (‘je punt is nog net iets hoger geworden) en Bart, mijn fysio en belastbaarheidstrainer (‘als je iets voelt MOET je me bellen of skypen’). Iedereen leeft met me mee en dat voelt super.

Vanmiddag train ik weer met Pavel Kubrican, mijn Tsjechische coach. De baan is megasnel en dat is goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb vaak nog wat moeite met de korte combinaties waarbij een foute in een snelle stroming funest kan zijn. Er staan nog heel wat trainingen op het programma hier om dat goed te oefenen. Nog een dikke maand. Ik ben er bijna klaar voor!