actie 300

Het jaar is weer voorbij en het was super. Ik heb mooie wedstrijden gevaren, veel wildwaterervaring opgedaan en hard getraind. De laatste weken van december heb ik het wat rustiger aan gedaan, zodat ik nu weer vol energie aan het nieuwe jaar kan beginnen.
Morgen al vertrek ik naar Augsburg voor de eerste trainingsstage van 2015. Mijn nieuwe snowboots staan al te wachten. Die zal ik wel nodig hebben, net als mijn dikke kanokleding, want in Augsburg ligt een dikke laag sneeuw.

Afgelopen jaar heb ik ook een aantal belangrijke sponsors erbij gekregen. In mijn vorige blog schreef ik over het grote gebrek aan geld waar ik als Nederlandse kanoslalomster mee te maken heb. Dit probleem is dankzij mijn sponsors een stuk kleiner geworden.

Komend jaar kan ik een mooi seizoen gaan draaien. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Eind maart is het zover. Dan moet ik in vorm zijn om me te kwalificeren voor het nieuwe jaar. Ik ben nu volop bezig met de voorbereiding. Ik geloof dat ik mijn wildwatertechniek moet verbeteren, ook in de winter. Daarom ook vertrek ik morgen naar Augsburg.

Mijn planning is om voor de kwalificatie nog een trainingsstage te doen in Praag, een in Leipzig en misschien nog een stage in Dubai. Het zou fantastisch zijn om op de mooie aangelegde baan midden in de woestijn te kunnen leren van de wereldtop die daar overwintert. Dankzij mijn nieuwe sponsors Kuijpers en Ardee heb ik genoeg geld voor de reis. Ik moet alleen nog een plaats vinden om te slapen, want mijn tentje opzetten in de woestijn werd me sterk afgeraden.

Ik ben klaar voor 2015. Ik heb voor het eerst écht zin in de kwalificatie, omdat ik er vertrouwen in heb dat het goed gaat komen. Ik heb zin in de wedstrijden die gaan komen en de trainingen die me in 2015 te wachten staan. Ik heb zin in de creatieve, persoonlijke krachttrainingen die ze bij Ruyssenaars/vd Broek weer voor me bedacht hebben en natuurlijk in al  het wilde water dat ik mag varen in 2015!

Ik wens iedereen een super jaar!