actie 300 2

Twee weken trainen met Tsjechische bondstrainer Pavel Kubrican op de baan in Praag, een week in Bratislava met Martin Potocny. De maand september was een fantastische wildwatermaand!

Die maand werd afgesloten met een wedstrijd in Bratislava. Waar ik met nogal wat vijftigers laatste werd over vier runs. Balen. Heb je hard getraind, de afgelopen maanden heel veel op wild water gevaren en dan nog komt het er in de wedstrijd niet uit.

Toch kijk ik optimistisch terug op de afgelopen periode. Martin gaf aan, en achteraf realiseerde ik me ook dat hij daar gelijk in had, dat 80 % van de runs erg goed liep. Techniek en snelheid waren prima.

Het slechte resultaat kwam niet door slecht varen, maar door een of twee grote fouten die ik in elke run maakte. In de lastige combinaties was de timing nét niet goed, lag de boot net wat te hoog, net wat te laag, sprong ik te vroeg, of te laat, ging het, om een duidelijke reden gewoon mis. Op de erg wilde baan van Bratislava is een klein foutje ook moeilijk te herstellen en zijn de gevolgen ervan dus vaak meteen erg groot.

Positief is dat ik duidelijk stabieler, vaster ben geworden op moeilijke banen zoals Bratislava. De fouten worden vooral veroorzaakt door het feit dat ik nog te weinig op dit soort banen train. Dat is aan het veranderen en als ik mijn programma kan blijven volgen zoals het nu in mijn planning staat, dan gaat dat zeker goed komen. Niet vandaag, niet morgen, maar uiteindelijk zeker wel. Logisch dus dat ik nu al zin heb in mijn volgende trainingsweek: over twee weken, weer in Bratislava!