De zomervakantie is voorbij. Morgen begin ik weer op school. Deze zomer heb ik heel veel wildwater gevaren. Ik heb meegedaan aan acht van de tien ECA Cups, op verschillende plekken in Europa.

Voordat de zomervakantie officieel begon heb ik meegedaan aan het EK junioren in Skopje, Macedonië (zie mijn blog over het EJK : ) ).

Na een paar dagen thuis, waarin ik ook mijn rijbewijs heb gehaald, vertrok ik met mijn familie op onze lange reis door Europa. De eerste twee wedstrijden werden gehouden in Solkan, Slovenië. In de week voor de wedstrijden heb ik veel op de baan kunnen trainen. De eerste wedstrijddag ging het bij mij erg goed en haalde ik meteen een tweede plek binnen.

De tweede stop was Augsburg, Duitsland. Ook hier heb ik eerst een week goed kunnen trainen. De baan ken ik natuurlijk al goed, maar het is altijd fijn om te kunnen trainen met een goede trainer. Mijn Duitse trainer Jürgen heeft me om financiële redenen alleen tijdens deze wedstrijd kunnen begeleiden. Met twee finaleplaatsen was ik redelijk tevreden.

Na de wedstrijd in Augsburg reden we door naar Ceske Budejovice, Tsjechië. Een vrij nieuwe, en erg leuke, baan waar ik nog nooit geweest was. Hier werden niet alleen twee ECA cups gehouden, maar in het weekend was er ook nog een grote internationale seniorenwedstrijd. Tot mijn grote verbazing ging de wedstrijd met het sterkere seniorenveld voor mij beter af dan de ECA Cup. In een veld van 55 goede Europese vaarsters wist ik me als 23-ste en dus op het nippertje te kwalificeren voor de semifinale de volgende dag. Die nacht werd ik ziek, waardoor ik de volgende ochtend nogal brak aan de start lag. Ik had het gevoel dat ik heel weinig kracht had in mijn armen, en wilde de run gewoon netjes op techniek naar beneden varen. Deze technisch goede run bracht me op een 8e plek, waarmee ik dus in de finale zat (beste 10 gingen bij deze wedstrijd naar de finale). In de finale werd ik 7e.

De week erna heb ik nog lekker in Ceske getraind. Daarna stond de ECA Cup in Bratislava, Slowakije op het programma. Dit was verreweg de wildste baan van de ECA cups. Het varen daar was erg uitdagend en super leuk.

Bij de eerste wedstrijd voer ik een nette semifinale, maar ging het even helemaal mis in de finale. Gelukkig heb ik me de tweede dag kunnen herpakken met een 5e plaats, en minder dan een seconde achter de nummer drie.

Afgelopen weekend waren de laatste twee wedstrijden in Krakow, Polen. Daar heb ik helaas niet aan mee kunnen doen omdat alles dan te duur zou worden. Mijn vijfde plaats in de eindrangschikking kon ik zodoende ook niet verbeteren, maar gezien het sterke deelnemersveld ben ik daar toch tevreden over.

Ik ben er erg van overtuigd dat ik deze zomer een super programma heb gedraaid. Veel wedstrijdervaring opgedaan en vooral heel veel wildwater gevaren. Ik ben mijn ouders dan ook heel dankbaar dat ze met mij heel Europa door zijn gereden, en mijn sponsors ben ik heel dankbaar voor de financiële ondersteuning die nodig was voor deze trip.

Nu ben ik aan het wachten op antwoord van een coach in Tsjechië. Ik hoop heel erg dat ik komende winter met hem in Praag kan trainen, zodat ik ook in de winter mijn wildwater trainingen kan voortzetten. Ik kan ook niet wachten op het volgende seizoen, waarbij mijn eerste doel is me te kwalificeren voor de U23. Ik ben al gekwalificeerd voor het WK U23 in Brazilië, maar dat lijkt op dit moment financieel niet mogelijk... Tenzij iemand dit nu leest en ergens nog een bak met geld heeft die hij of zij wel kan missen, natuurlijk. : )