Gisteren regende het. Flink. Het onweerde zelfs. Op internet werd gewaarschuwd met een 'code geel'. Nu blijven kanoërs bij elk weertype trainen, alleen bij een combinatie van water en onweer is het toch verstandig om de boot in de loods te laten staan. Tijdens een zware bui zei ik op school dat ik toch wel hoopte dat het ´s avonds niet ging onweren, anders kon ik niet trainen. De reactie van mijn klasgenoten verbaasde me een beetje.

Ze vonden het maar raar. ´Een keer een training over mogen slaan is toch wel fijn´, zeiden ze. Ze vonden dat ik wel heel erg 'verliefd was op het varen' en dat ik zelfs een beetje ´obsessed´ was met mijn sport. Die reactie vond ik dan weer vreemd. Ik begrijp niet hoe je het voor elkaar krijgt om elke dag weer te trainen als je niet een beetje verliefd bent op je sport. Ik zit elke dag in mijn kano. Zeker als het een beetje lekker weer is, is dat heerlijk. Regen is ook niet zo erg, want je wordt toch nat.

Of ik obsessed ben, weet ik niet. Ik geniet gewoon van mijn sport. Weer of geen weer. En het was ´s avonds trouwens prima weer. Ik heb heerlijk gevaren!