Vanochtend opnieuw een lekkere krachttraining achter de rug bij fysiotherapie Ruyssenaars en Van den Broek in Helmond. Elke week ben ik daar drie keer. Op zaterdag bij Yoraction en op dinsdag en donderdag in de fysiozaal. Daar word ik begeleid door sportfysiotherapeut Bart van der Zanden en sportinstructeur Danny van de Vrande.


Ik vond dat ik hier een keer een blog over moest schrijven. Vorige week, toen ik na twee zware trainingsweken in Praag en Augsburg wat last had van een spiertje in mijn schouder, kon Bart direct kijken en kreeg ik meteen een advies op maat. Nu, een week later, voelt mijn schouder weer prima en kan ik weer op volle kracht trainen.
 
De zekerheid van een gespecialiseerde fysio is erg prettig. Daarnaast is er ook een fijne sfeer tijdens de trainingen. Ik ga er altijd met veel plezier naar toe. Bart en Danny zijn super enthousiast en ze zoeken altijd naar nieuwe oefeningen die mij weer een stukje verder brengen.
 
In het afgelopen jaar ben ik op alle terreinen sterker geworden. Bij Bart en Danny kiezen we heel bewust naar een geleidelijke opbouw, zodat blessures voorkomen worden en ik de komende jaren langzaam steeds sterker wordt. Geleidelijk, met de focus op Tokyo 2020. 
 
Jongens van Ruyssenaars Van Den Broek: hartstikke bedankt. Ik hoop jullie nog jaren in mijn team te mogen hebben.