Yes! Semi finale WK -23. Vorig jaar kwam ik daarvoor nog elf seconden tekort, nu zag ik duidelijk een Q (Qualified) bij mijn naam staan. Super blij was ik, zeker omdat mijn run niet foutloos was. Maar het past wel in dit wedstrijdseizoen waarin ik duidelijk sneller, constanter en stabieler ben.

Blij dus, maar heel even… Na de wedstrijd wordt namelijk je boot gewogen. Geen probleem. Moet negen kilo zijn en is dat ook. Zeker omdat ik er speciaal voor de wedstrijden extra gewicht in plak. De weegschaal gaf het ook aan: 9.2. En toen: toch een probleem.

Helmondse kanoster ambassadeur nieuwe kano

 

HELMOND – Maartje Otten (21) is ambassadeur van een revolutionair nieuw model kano. De Helmondse wildwater slalomvaarster is dat op verzoek van Alumero, het bedrijf dat de profielen voor deze opvouwbare kano maakt.

Jeroen van Bussel is managing director van Alumero Finex Extrusions BV uit Helmond. Enkele jaren geleden stuitte hij tijdens een beurs op een Belgische start-up die bezig was een nieuw soort kano te ontwikkelen. Van Bussel besloot in het project te stappen en werkte met name aan de specialistische micro aluminium profielen. Inmiddels wordt ONAK wereldwijd de grootste kano-innovatie van de laatste jaren genoemd.